Wednesday, 25 January 2012

Hari Ketibaan

Salam semua!! Hehe..okay arini aq nk cerita psal balik kampung aq dkat johor tu.. Kmpung aq ni kire town arr jgak brbnding ngn kawasan rumah aq..sbb dy main road dy tu mmg jln utama dri tangkak ke segamat.. G tangkak 30km, g segamat(main town) 30km.. So dy ni kire pekan la..xdela bsar sgt..but lengkap ngn mcm2 kmudahan..mcm mne eyh nk terangkn..hahaha..klau kat perak,dy mcm hutan melintang.. Klau terengganu plak, mcm dungun but no fast food..haha..

 Aq bertolak dlm pkul 4stgh la lebih kurang ngn my uncle..dy pn blik jhor gak..mcm ary2 jmaat yg biase,mmg bz n rushing gile2..but kali ni extra rushing..sebab?? Raye cine n aq bgn lmbat!! Hahaha..siyes lmbat gile..kul 10 pg bru bgn n aq g kedai (tmpat kje part time aq iaitu kdai my uncle..pasal kdai ni nnti la aq cite eyh??)..g kdai tu,lmbat gile..kul 10stgh bru smpai..pluss,aq jln kaki..peh!! Jauh seyh.. Biasenye aq naik kreta..tp kali ni aq xjmpe knci n aq nekad jln kaki sbb da lmbat sgt.. Around kul 11, aq dpt call dri my uncle n suh blik umah smule..dlm otak aq,"wtf?!! Aq da la bru je ilang peluh n nk mnapak blik?? Wooo..no3.." then aq g mntak tlg mmber kdai sblah n dpt la blik naik moto..pastu,smpai umah, kne g bli air plak utk refill btol yg 5 galen tu sbnyak 13 btol..1 bjik kte kncil muat 13 je..sbb tu la 13 je..hehe..aq pn drive g kg pandan indah n g la refill.. 

Mase g ok lg..tp mse blik,wah.. Korg byangkn la 1 btol tu brat 25kg n ade 13 btol..tmbah g brat aq..mmg dlm aty aq risau je..boleh ke kreta kncil ni brthan..haha..then alhamdulillah slamat smpai rumah ngn kelajuan siput sedot..huhu.. Lpas smyng jmaat n lunch,aq pn g la kdai balik..sblum tu,aq smpat la pack bju sikit2 utk blik jhor..smpai kt kdai,aq pn g la tlg2 n kmas2 sikit..xlame pastu,my uncle smpai n tros blik rmah..sbb aq da brpeluh2 jadi waterboy td,aq pn mndi dlu n tros msukkn beg dlm keta..dlm keta,fuh..riuh rendah keta ngn 3 org primer n 1 org kinder..aq pn ape g,capai headfon skull candy aq n tros mlayan playlist fav aq..first2 tros kluar lgu selamat malam syg..hasilnye, aq trtido..hahaha.. Sedar2 je da smpai jhor pkul 6stgh.. Otak aq, "Laju gile my uncle ni bwak..biasenye 3 jam.." then smpai ape g,mndi solat..xlme pastu,my mom n dad smpai with their little dev** yg kecik..owh..trlupe..my noty sis pn ade skali..parents aq kutip dy kat melaka mse otw..oops..sorry sis..hahaha..

 Mlm tu aq tdo lwat sbb my sis bwak bku "diary of a wimpy kid" yg dy bru beli..ok gak la bku tu..ssuai ngn owner dy..hahaha..actually pnulisan dy sgt sempoi n menarik sbb xformal sgt..i mean come on la..ade ke org tulis diary formal2?? Mase skola dlu mybe la kot..tu pn sbb kne suruh wat the so called 'daily journal' oleh mama Rozy-ckgu bi yg garang(dlm kelas je..luar,sempoi) journal pribadi pn nk formal2..haisyh..xfham aq..haha.. Ok..stakat tu je entry kali ni..lpas ni aq akn cite mcm mne aq wat cuzin aq jeles n xsbar2 nk balik jhor(even dy da mmg dlm bas..) hahaha..hint?? Grilled lamb with some black pepper sauce!! Wah!! Haha..mcm menarik kan?? Sbb mmg pun!! Hehe..ok tu je~~ salam semua :)

p/s : sorry i have trouble updating through phone lately..sebab tu korg nmpak mcm xde perenggan..sorry klau wat korg pening :)

Tuesday, 24 January 2012

Updating

Hai smue :)

slamat tahun baru cine..mcm mane ngn cuti korg ni?? Msti ade yg best n ade yg "ok2 je~~" kan?? Haha..

Okay..skarang ni aq blm boleh update ape2 yg trbaru sbb aq baru je balik dri johor..penat woo.. Hehe..

Tapi aq akn update psal bnde2 ni nanti =>

~Hari ketibaan

~Bbq!!

~Kebun

~Cousin ku

~Kakak

Nantikan lah update entry dri aq eyh?? Hehe

Tu je wat mase ni..salam :)


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, 19 January 2012

Rongak

Aq ad sorg kwan yg aq slalu ejek dy "rongak".. Hahaha..

Gigi dy xde lah rongak pun..lg cntik dari gigi aq yg da mcm kuih laps ni ha..hehe..tp aq slalu ejek dy rongak sbb dy ni slalu kate 'rongak' sbgai pengganti 'sengal' hahaha...so aq pn gelarkn dy rongak..

Dy ni obsess skit ngn prkataan "rongak" ni..sampai die punye name kat laman social and a few other site pun dy tulis "(nama) Rongak"..hahaha..aku mmg suke tol kacau dak ni..nak kate aku jhat tu xde la..tapi aku ni mmg suke usik dy..sbb dy cakap 'KL' pun mcm berterabur lagi..hehe..biase lah..da lame dduk kat kg halaman dy tu kat timur..sekarang ni xtaw lah mcm mne kn..da lame xjumpe dy..hehe,,

Then ade sorg lagi kwan aku yg pernah mngalami sakit gigi n terpakse lah dy ni menjadi rongak..gigi dy yg lain smuenye bersih n kemas..fuh! mmg klau tgk pn org bole kate dy ni leh wat iklan colgate..tapi sayg..tu dulu..sjak peristiwa gigi dy sakit tu,gigi dy xperfect dah..kesian..aku ingat lagi mse dy mngadu dy sakit gigi..dy ckap sakit sgt smpai jentik2 gigi dy tu..mule2 aku xtaw tahap sakit gigi dy tu mcm mne and dy ni ade habits kunyah ice..aku slalu mrah dy n xbg dy kunyah ice tu..tapi bile 1 ari tu dy tnjuk gigi dy kat aq,aq terkejut tgk gigi dy mmg dah tahap kronik..since then,aku bagi lah dy kunyah ice tu sbb dy kate gigi dy akn rase kebas sbb kesejukkan ice tu..mmg xbg kalau ikotkan aty aku..tp klau tu je yg bole wat dy okay,xpelah..bagi kelonggaran.. skarang ni dy dah ok dah..so... no ice k?? xelok kunyah ice.. tamau taw??

sekarang ni,turn aku plak yg kene rase gigi 'rongak' ni..hahaha.. act mcm ni, aku pnh tmpal gigi mse aku form 3 kat skolah dulu..smpai skarang still bertahan..alhamdulillah..smpailah 1 mase tu,aku tgh syok2 cungkil gigi sbb baru lpas mkn daging,tibe2, aku trase ade batu..pastu aku ludah la kluar..laps tu aku pelik..asal ade batu?? aku cpat2 g cari cermin n tgk..perghh!! gigi aku dah berlubang balik..hahaha..then aku mule la pham mcm mne rase sakit yg dy pnah rase dulu..mmg sgt sakit..end up,aku pn jentik2 gak gigi aku tu smpai patah..sakit sgt2..haha..

For H, im sorry coz aritu aku ingat xsakit sgt..aku ni slalu slow kn?? For F,i missed messing around n teasing u.. For N and S, thanks coz always supporting me even even i'm a pain in the ass for u girls..

Published with Blogger-droid v2.0.3

Monday, 16 January 2012

Smile

Mulai arini,korg smue akn dpt bnyak entry from this blog..


Sebab???


Sebabnye..aq da install satu application for my lovely phone yg mmbolehkn aq update bile2 mse je asalkn ade tenet..hehehe..


Xperlu lah lagi utk update dpan kmputer je~~ tapi.. Entry2 dari application ni maybe kurang hiasan..biase lah tu..fon murah mane boleh lwan kmputer or lappy~~ hahaha


Ok lah.. Tu je stakat ni~~ enjoy ur day :)

Salam..


Published with Blogger-droid v2.0.3